Sivun näyttöjä yhteensä

24.5.2020

Pystyraitasukat

Neuloin Novitan mustasta Seiskaveikasta ja lilavalkeasta Aurorasta pystyraitasukat kolmen ja puolen puikoilla. Minulla oli ajatuksena neuloa ne miehelleni, mutta neulomisen edistyessä huomasin niistä tulevan hänelle liian pienet. Niinpä jätin suosiolla terän lyhyemmäksi ja neuloin noin 38 numeron kokoiseen jalkaan sopiviksi.
Sukassa oli resorissa 52 silmukkaa 10 kerrosta. Seuraavalla vielä mustalla kerroksella lisäsin silmukan joka puikolle ja siirsin sitten nuo uudet silmukat kolmospuikolle. Neuloin vuorotellen kaksi silmukkaa mustaa ja kaksi Aurora Auroran ollessa dominoiva 10 kerrosta ja sitten vaihdoin vain mustan ja Auroran paikkaa taas seuraavat 10 kerrosta jne.
Kantapään tein vahvistetun  mustalla langalla 28 silmukalla ja jätin keskelle 12 silmukkaa. Terässä edelleen 14 silmukkaa puikollaan. Kärjessä  on leveä nauhakavennus ilman välikerroksia myös mustalla. Sukat painavat 128 grammaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osviittaa silmukkalukuun:
https://www.novitaknits.com/fi/fi/tutorials/villasukan-neulominen/novita-villasukan-kokotaulukko-7-veljesta

Kirjoneuleeseen vaaditaan yleensä silmukoita hieman enemmän, sillä kirjoneule tiivistää neulosta. Kätevää on käyttää kirjoneuleosuuksissa 3,75 puikkoja tasaamaan kireyttä.

Töissä, paljon naisia, olemme ihmetelleet 7 veljeksen suosiota. Ehdoton mielipide oli, että on liian paksua. Esim. turvajalkineissa Nallelangan paksuus on paljon mielyttävämpi ja kun neuloo 2,75 puikoilla tiivistä neulosta, tulee todella kestävät sukat.

Jaana kirjoitti...

Ihanat värit!