Sivun näyttöjä yhteensä

1.9.2020

Tyrninpoimintaa

Syksy on tullut. Kansalaisopiston kurssit alkoivat. Jälleen tänä syksynä lähdin mukaan pariin kirjoittajaryhmään. Jos vihdoin omaelämäkerta pääsisi vauhtiin vähän paremmin kuin aikaisempina vuosina. Olipa mukavaa olla olla aloittamassa yhdessä tuttujen kirjoittajien ja ohjaajan kanssa uutta kautta! Joka viikko  tapailemme. Lähettelemme etukäteen tekstit toisillemme niistä aiheista, mitä meille annetaan. Näin voimme kommentoida rakentavasti tutustuttuamme kirjoituksiin etukäteen.

Turvavälein ilmavassa tilassa olimme. Toivottavasti saamme kokoontua koko syksyn ettei tarvitse siirtyä nettikirjoittamiselle. Toki joukossamme on myös eräs, joka tekee tätä kirjoittamista etänä, ettei saisi tartuntoja.


Iltapäivällä poimin tyrnipensaat tyhjiksi. Tänä vuonna tyrnejä ei tullut kovinkaan paljon, noin 2,5 litraa vain. Osin se ilmeisesti johtui siitä, että viime syksynä mies katkaisi  latvan pois isoimmista pensaista. 

Eilinen mökkimatka ystävän kanssa oli onnistunut. Poimimme puolukoita ämpärilliset ja nautimme samalla syysmärästä metsästä tuoksuineen. Muutama kantarelli ja jokin muu sienikin löytyi samalla reissulla. Ja hieman mustikoita keräilin mustikkapöperöä varten. 

Mökilläkin luumut kypsyvät ja kurpitsat kasvattavat vihdoin kokoaan. Järvessä veden lämpötila oli vielä 17 astetta. 

Eilisiltana keitin taas yhden annoksen puolukoita: 8 litraa puolukoita ja 2 desiä vettä. Kun seos kiehui, keitin vielä 10 minuuttia, otin pois liedeltä ja sekoittelin joukkoon 2 kiloa sokeria. Jonkin ajan kuluttua kaadoin seoksen siivilään ja liemi valui toiseen astiaan. Purkitin liemen erikseen ja ns, mäskiosuuden erikseen. Liemi hyytyi hyvin hyytelöksi ja mäskistä tuli hyvää kiinteää hilloa. Huomenna taas sama uusiksi! Talven varaksi alkaa olla jo tarpeeksi puolukkaa suvullekin, kunhan viimeiset saan putsatuksi ja käsitellyksi. 

Ei kommentteja: