Sivun näyttöjä yhteensä

2.9.2020

Kaikenkirjavaa karjaa

 


Alexander McCall Smith on kirjoittanut Mma Ramotswe tutkii -sarjaa pitkään. Jälleen on suomennettu tänä vuonna uusi kirja: Kaikenkirjavaa karjaa (Otava 2020).

Tämä kirjasarja löytyy kirjaston dekkareiden hyllystä, Vaikka Mma Ramotswe on yksityisetsivä, niin ei tämä sarja vaikuta kovin jännittävältä. Mukavaa, leppoisaa luettavaa ja Botswanan kuvausta. Toki aina tapahtuu jotain erikoista. Tällä kerralla Mma joutuu valtuustovaaliehdokkaaksi, mikä sitten tuo omia kiemuroitaan mukanaan. Myös erään päälleajon selvitys on meneillään: etsitään sinistä autoa.

Aina näissä tämän sarjan kirjoissa on jokin opetus tai muuten hyvä neuvo:

Mma Ramotswen edesmennyt isä Obed Ramotswe oli loistava karjan tuntija, hän todennäköisesti auttoi hoitamaan taivaan karjaa. Se onkin aivan erityistä karjaa,leveäselkäisiä ja -rintaisia eläimiä, joilla on makeantuoksuinen hengitys ja lempeän ruskeat silmät. Ja edesmenneet lapset saavat ratsastaa niillä naudoilla, ja niitä onkin vaikka minkälaisia, kaikenkirjavaa karjaa, lempeitä eläimiä, jotka tietävät saavansa rakkautta ja jotka rakastavat hoitajiaan.  Juuri se on aivan erityistä rakkautta. Mma Ramotswe tajusi - vastarakkaus - se onkuin ensimmäinen sade, kuin ne kaivatut, virvoittavat pisarat, jotka huuhtovat pois maailman kivut ja surut, niin kuin niitä ei olisi koskaan  ollutkaan.

Tämä kirja osuu Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin

2. Iloinen kirja

10. Kirja sijoittuu maahan, jossa on vähemmän asukkaita kuin Suomessa

30. Kirjassa pelastetaan ihminen

38. Kirjan kannessa tai kuvauksessa on puu

41. Kirjassa laitetaan ruokaa tai leivotaan

49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

Ei kommentteja: