Sivun näyttöjä yhteensä

30.9.2020

Lähikaupan nainen

 

Sayaka Murata: Hei, minä olen Lähikaupan nainen. Palvelusvuosia: 18. Luki näin kirjan kannessa.  Japaniksi kirja ilmestyi vuonna 2016 nimellä Konbini ningen. Suomeksi Gummerus 2020 Raisa Porrasmaan suomentamana.

Nopealukuinen kirja japanilaisuudesta ja siellä naisiin kohdistuvista odotuksista ja miksei miehiinkin. Keiko on erilainen nainen jo lapsuudesta lähtien, eristäytyvä, epävarma itsestään, sinkku ja naimaton ja lapseton 36-vuotias. 

Keiko kävi lukion ja  pääsi opiskelemaan yliopistoon. Opiskelun ohella hän aloitti saadakseen rahaa osa-aikaisena myyjänä kaupassa eli konbinissa.

Hän on työssä lähikaupassa osa-aikaisena edelleen yliopistosta valmistuttuaan, mikä sekin on ihmeteltävää.  

Keikolle oli tärkeää, kun Konbinissa oli täydelliset toimintaohjeet kaikkiiin tilanteisiin. Hän kaipasi koko elämään vastaavanlaista.

Nopealukuinen kirja. Japani kiinnostaa. 

Luokkatoverit ja  suku olivat kiinnostuneita, miten Keikolla sujuu, naimisiin pitäisi mennä...           Keiko pohti, että Pääsisinpä pian kompiniin. Siellä tärkeintä oli vain se, kuinka hyvin toimin tiimissä. Asiat eivät olleet näin mutkikkaita. Sukupuolella, iällä tai kansalaisuudella ei ollut merkitystä. Samanlaiset työvaatteet puettuamme olimme kaikki tasa-arvoisesti vain myyjiä.

 Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin osuvat:

9. Kirjassa kohdataan pelkoja

25. Kirjassa ollaan saarella

29. Japaniin liittyvä kirja tai sarjakuva

32. Kirja on alun perin julkaistu kielellä, jota et osaa

49. Vuonna 2020 julkaistu kirja

50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja

Ei kommentteja: