Sivun näyttöjä yhteensä

2.9.2020

Tapakristityn tyylikirja


Teologit Jaakko Heinimäki ja Kaisa Kariranta ovat koonneet kirjan aiheesta miten elää ja kuolla kristillisesti nimellä Tapakristityn tyylikirja (Kirjapaja 2016). 

Kirja tarjoaa tietoa kristinuskosta ja sen tavoista mukavalla tavalla ja antaa monia vinkkejä hyvään elämään. Nykyään tapakristitty on ongelmissa: tavat näyttävät haipuvan. Kristillinen perinne katoaa. Hengelliseen kaipuuseen saatta olla muutakin kuin kristinusko. Jos aikoo elää kristittynä, siihen liittyy tietysti kristillisiä tapoja. Ne eivät ole kaikilla samanlaisia, mutta tietyt perusjutut ovat kaikilla.

Kirja esittelee keskeisimmät kristittynä elämiseen liittyvät tavat vinkkeineen. kuten rukoile, käy kirkossa, lue raamattua. veisaa virsiä, taistele hyvän puolesta, hoida seremoniat (mm. suunnittele omat hautajaisesi), vietä juhlapyhiä. 

Kirkollisia toimituksia arvostavat myös he, jotka eivät kuitenkaan halua kuulua kirkkoon. Esim. reilusti yli 90 prosenttia järjestetyistä hautajaisista toimitetaan kirkollisin menoin. Kirkkoon kuulumattomatkin haluavat syystä tai toisesta kirkollisen hautauksen. Vastoin vainajan tahtoa ei haudata kirkollisesti. 

Paras tapa varmistaa itselleen kristilliset hautajaiset on kuulua sellaiseen kristilliseen yhteisöön, joka saattelee vainajansa hautaan kristillisin menoin...  Kirkkoon liitytään kasteessa.

Kirja kertoo  mukavalla tavalla kridtityn elämän eri mahdollisuuksista. Tekijät myös pohdiskelevat joka luvun jälkeen siihen liittyviä asioista monelta kantilta huumorinkin värittäminä.

Tämä kirja sopii Helmet-lukuhaasteen 2020 kohtiin

16. Kirjalla on kirjassa tärkeä rooli

30. Kirjassa pelastetaan ihminen

Ei kommentteja: