Sivun näyttöjä yhteensä

10.4.2022

Palmusunnuntaina

Palmusunnuntai on kristillisen kirkkovuoden juhla, joka on viikkoa ennen pääsiäissunnuntaita. Palmusunnuntai aloittaa hiljaisen viikon, jolloin muistellaan Jeesuksen kärsimyksiä ja elämän viimeisiä vaiheita. Palmusunnuntain nimi dominica palmarum viittaa Jeesuksen ratsastukseen Jerusalemiin, jolloin ihmiset heittivät palmunoksia hänen kulkutielleen. 

 ”Tiellä ken vaeltaa, ken aasilla ratsastaa? Maahan on laskettu vaatteita, lehtiä, oksia. Muurari-rabbi nyt on matkalle lähtenyt, noussut on satulaan ratsunsa, kuitenkin kuningas... Nöyryys ja hiljaisuus On valtasi salaisuus. Voimalla, väkivallalla Et tahdo hallita. Uskomme vahvista, luo tiellemme valoa, johdata elämään rikkaaseen, rauhaan ja hyvyyteen." (Virrestä 15)


Hiljaisen viikon sukkiin on neulottu myös lehvät.

Illalla, kuten aina sunnuntai-iltaisin, olimme pelaamassa lentopalloa. Miehen jalkineet hajosivat, pohja irtautui näistä varmaan kohta parikymmenvuotiaista kengistä. Peli sujui kuitenkin hyvin loppuun asti puolipohjaisella tossulla. 

 Lunta satoi pitkin päivää. Lumi suli ja taas oli maa valkoisena. Sitä on edelleen illalla teillä. Muutoinkin vielä pihassa ovat korkeat lumipenkat ja lunta monta kymmentä senttiä puutarhassa vielä. 

Ei kommentteja: