Sivun näyttöjä yhteensä

19.1.2023

Kuinka elefantti kasvatetaan

 Mma Ramotswe tutkii -sarjan 21. suomennettu kirja on Kuinka elefantti kasvatetaan (Otava 2022). Kirjoittaja Alexander "Sandy" McCall Smith on skotlantilainen kirjailija ja Edinburghin yliopiston oikeustieteen emeritusprofessori. McCall Smith on arvostettu oikeuslääketieteen ja bioetiikan asiantuntija. Kansainvälisesti hän on kuitenkin tunnettu erityisesti kirjailijana ja Mma Ramotswe tutkii -kirjasarjan kirjoittajana.

Alexander McCall Smith on kirjoittanut tai toimittanut yli 60 teosta, joista osa käsittelee hänen erikoisalaansa lääketieteen etiikkaa. Hän on julkaissut myös novellikokoelmia, humoristisia romaaneja sekä lastenkirjoja. Kaiken kaikkiaan McCall Smithin kirjoja on tähän mennessä käännetty 40 kielelle ja myyty yli 14 miljoonaa kappaletta.


Kupillinen kuumaa rooibos-teetä kuuluu Mma  Ramotswen jokapäiväiseen elämään monta kertaa niin kotona kuin toimistossa. Sen ääressä on hyvä ratkoa eteentulevia ongelmia. Tällä kerralla kaukainen "serkku" tulee ja tuo oman pulmansa selvitettäväksi. Samanaikaisesti apupoika Charles alkaa käyttäytyä oudosti. Selviää, että hänen ystävänsä oli löytänyt elefantinpoikasen, jonka Charles on ottanut takapihalleen hoitoon. Norsunpoikanen pitää emonaan sitä, jolta saa ruokaa, joten  elefantinpoikanen pitäisi saada pikimmiten jonnekin muualle. Siinäpä pulmaa kerrakseen.Monen mutkan kautta selvisi, että  onneksi on elefanttien orpokotikin olemassa! Mutta ennenkuin siihen asti selvitään...

 Helmetlukuhaaste2023:                                                                                                                                      42. Kirjan nimessä on ainakin kolme sanaa

 

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Opin äskettäin, että juuri näistä McCall Smithin kirjoista on Rooibos-tee, tai yrttijuoma, aikoinaan tullut tunnetuksi Euroopassa ja meilläkin.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: Samoin näistä kirjoista ensiksi huomasin tuon Rooiboksen.