Sivun näyttöjä yhteensä

8.1.2023

Takan lämmössä


Takan lämmössä oli mukavaa neuloa taas monenmuotoisen työpäivän jälkeen. Aloitin eilen sukan neulomisen raitalangasta samalla kun hetken vedin henkeä ennen tämänpäiväisen messun saarnan viimeistelyä eilisen hautajaispäivän jälkeen. 
 
Olen lupautunut tekemään sijaisuuksia kolmeen seurakuntaan tässä kuussa. Jotkin menisivät  jopa päällekkäinkin, mutta kaikkeen en ehdi enkä jaksa. Eilen olin Askolassa, tänään Myrskylässä.
 
Tänään sunnuntain aiheena on Jeesuksen kaste. Siksi myös saarnassa keskityin kasteeseen.
Kasteen sakramentissa Jumala kutsuu kastetun nimeltä omakseen ja hänestä tulee kristillisen kirkon jäsen. Pyhä Henki herättää kastetussa uutta uskoa ja rakkautta. Kaste ja usko ovat kokonaan Jumalan pelastavaa työtä. Kaste kantaa kristittyä läpi koko elämän. Kasteessa meidät on liitetty Kristukseen ja hänen kirkkoonsa.
 
Jumalanpalveluksessa oli rippikoululaisia mukana, joten yritin mahdollisimman havainnollisesti tuoda asioita esille. Messua edelsi rippikoulutunti, jolla käytiin läpi messun kaavaa ja ehtoollisopetusta oli myös. Onneksi kanttori ehti edellisestä paikasta jo kesken rippikoulutunnin, joten sain hänestä apua vuorotervehdyksiin ym. osiin. Itse en osaa lainkaan laulaa, niin kanttorin apu helpotti minua kovin.

Ei kommentteja: