Sivun näyttöjä yhteensä

10.3.2023

Aurinkoista mökillä


Tänään käväisin mökillä. Oli mukava aurinkoinen päivä kuljeskella mökin pihapiirissä tutkailemassa, mitä kuukauden sisään oli tapahtunut. Lunta oli tullut lisää hieman. Toki vielä pystyi hyvin liikkumaan Kuomilla eikä lumi mennyt jalkineen suusta sisään.
Pupuset olivat tallustelleet pitkin pihamaata ahkerasti. Vajassa oli lossaan jäänyt vain yksi hiiri, vaikka kaikki lossat olivat tyhjennetty syötistä. Haukka oli jäänyt kiinni sähköjohtoihin jo kesällä. Nyt yllätyin, kun se roikkui keppinsä päässä, eikä enää kieppunutkaan sähköjohdoissa. 
Lunta oli hieman katoilla, mutta kasvihuoneen päällä ei ollut lainkaan. Pressu kasvihuoneen päällä on ollut hyvä liukumäki lumellekin.
  
Järvellä oli pilkkijöitä. Kun juttelin heidän kanssaan, kertoivat, että tiesivät kyllä hyvin syöntipaikat, vaikka olivat tulleet pitemmältä. Olivat käyneet usein täällä pilkkimässä. Juuri meidänkin laiturin edessä olivat tehneet monta avantoa sähköisellä kairalla. Sillä tuli nopeasti tuo reikä 40-senttiseen jäähän.

Sytytin  tulen kaminaan ja lämmitin pakastimesta löytyneen sopan lounasateriaksi. Tyhjensin pakastimesta vihdoin viimeiset ruoat ja marjat, jotka kaikki vein kotiin. Kylmälaukullisen sain vielä tälläkin kerralla.

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Sinulla on ollut kivan kuuloinen retki.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikkn: Ja mökki oli pystyssä eivätkä pupuset olleet vielä syöneet kasveja pahemmin.