Sivun näyttöjä yhteensä

17.3.2023

Pulkkamäessä

Maailman pisin pulkkamäki kutsui taas.  Kiipesin Saariselän kylästä pulkkamäen reunaa ylös Kaunispäälle. Siellä kävin kolmiomittaustornissakin kuvailemassa maisemia. Tornissa oli merkittynä eri tuntureiden paikat, joten pystyi ne hyvin paikallistamaan. Oli tänään kirkas aurinkoinen sää, joten näkyvyys oli hyvä pitkälle.

 

Olen ehtinyt hiihtää hieman yli sata kilometriä tällä Saariselkä-viikolla, vaikka perjantai jäikin väliin hiihdosta. 
Torstaina hiihdin Moitakuruun ja poikkesin paluumatkalla Vellinsärpimessäkin. Moitakurussa päivätuvan kahvila tarjosi maukasta porokeittoa ja hyvää hapatettua sämpylää. Porokeitto ei vain sopinut vatsalleni, joten viime yö ja tämä aamupäiväkin meni potiessa laktoosin aiheuttamaa vaivaa. Silti keitto kannatti nauttia!

Vellinsärpimeen ei oltu lumisateen jälkeen ajettu latuja, ainoastaan pari oli hiihtänyt ennen minua latu-uran sinne tuon noin 1.5 km, joten lumi kasteli kunnolla monot. Muutoin oli mukava hiihtopäivä tuo torstai. Ei ollut liian kylmäkään, viitisen astetta,  eikä tuullutkaan paljon.

3 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Ai kuinka ihana reissu sinulla on ollut.

pappilanmummo kirjoitti...

Puikoillanikin: on ollut ulkoiluviikko eikä neulomista lainkaan

Jaana kirjoitti...

Ihanat maisemat Saariselällä! Liian pitkä aika minulla vierähtänyt viime käynnistä siellä, vaikka Itä-Lapissa joka syksy aikaa vietetäänkin parin viikon verran.