Sivun näyttöjä yhteensä

11.1.2021

Hattivatteja

 Talvi on tullut todenteolla. Lunta tuiskuaa ja lumitöitä saa tehdä urakalla, jos aikoo päästä pihasta autolla - tai vaikka kävellen. Lumikengillä pääsisi, jos ne olisi haettu vajasta aikaisemmin.

Olemme joulun jälkeen liikkuneet kohtalaisen ahkerasti. Mies on käynyt hiihtämässä valmiilla laduilla ja samalla matkalla jättänyt minut autosta. Kun en ole uskaltanut lähteä yhden sauvan kanssa hiihtämään, niin olen kävellyt kotiin monia eri reittejä. Eräällä matkalla oli yhdessä pihassa näitä kivoja hattivatteja.

Mies löysi kaupasta poistolaatikollisen hedelmiä. Laatikon tosi kypsistä banaaneista ja appelsiineista sekä granaattiomenasta tuli maukas softis. Viipaloin pari banaaneista ja appelsiinin kuorin ja paloittelin viipaleet. Laitoin nämä pakastimeen muutamaksi tunniksi. Puolitin granaattiomenan ja kopauttelin siitä siemenet kulhoon. Isoon kulhoon laitoin jäätyneet irrallaan pakastuneet hedelmät, purkillisen laktoositonta rahkaa ja desin rasvatonta laktoositonta maitoa. Hienonsin tuon seoksen sauvasekoittimella ja annostelin kulhoihin. Ripottelin päälle granaattiomenan siemeniä. Maukasta oli eikä lainkaan lisättyä makeutusta tarvittu.

Loput granaattiomenasta sekoitin raastetun punakaalin joukkoon salaatiksi. Mausteeksi salaattiin laitoin punaviinietikkaa, kylmäpuristettua rypsiöljyä ja hunajaa. Vielä pari pyöräytystä myllystä mustapippuria joukkoon, sekoitus ja maukasta tuli. Tuo punakaalikin löytyi  samaisesta hedelmälaatikosta.
VoihanYstävänSukka-KAL on edennyt jo muutaman päivän. Tässä A-sukkia joka toiselta päivältä. B-sukat edistyvät joka toinen päivä, nämä peppipitkätossusukat.

Ei kommentteja: