Sivun näyttöjä yhteensä

25.1.2021

Talvinen mökkireissu

Lauantaina teimme matkan mökille. Tiekin oli aurattu lähistölle, joten ei tarvinnut kuin kolata autolle tila mökkitien päähän. Siitä oli sitten jo helppoa laittaa tavarat pulkkaan ja kahlata perille. 

Ensimmäisenä laitoin tulen kaminaan, jotta tarkenisimme, sillä talvella ei ole mökillä lämmitystä, vaikka pakastin olikin vielä päällä. Nyt tyhjensin pakastimesta vietäväksi kotiin kaksi kylmälaukullista marjoja, vadelmia ja mustikoita.

Rannassa oli koskematonta lunta saunan portailla ja laiturilla. Järvellä oli vettä tullut jään päälle rantojen seuduilla.


Eipä ketään näkynyt liikkuvan näillä seuduin. Vain muutamia jäniksenjälkiä ja ehkä kettukin oli liikkunut pihan poikki jäljistä päätellen. 

Hiiret olivat hipsutelleet vajassa, jossa on viitisen lossaa. Jokainen oli tutkittu ja nurinniskoin sekä muutamassa oli jäljellä enää karvatuppoja. Mies laittoi uudelleen lossat pyyntikuntoon.

Nämä jäljet ovat minun. Kahlasin saunalle. Suojasää. Ikkunat ulkopuolelta aivan märkiä.

Kukat olivat maljakossa nyt kuivakukkia, kun toista kuukautta oli vierähtänyt edellisestä käynnistä. 

3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kiva päästä mökille - lumen keskelle tällä kertaa.

Meidänkin mökki on kylmillään talvet. Tie on vielä auraamatta, mutta helmikuussa päästään taas kurkistamaan, mitä sinne kuuluu.

Sari kirjoitti...

Meidänkin piti käväistä mökillä täällä Varsinais-Suomessa kun lunta tuli niin paljon, että pelkäsin katon vaurioituvan sen painosta. Hieman oli vaikea päästä pihaan ja rannassakin oli laiturit ihan lumen alla. Noita eläinten jälkiä on kyllä kiva bongailla tuoreesta lumesta.

pappilanmummo kirjoitti...

Jaana:Joko olette lähteneet kurkistamaan mökin kunnon?
Sari: Katto varmaan puhdistettu kumesta?