Sivun näyttöjä yhteensä

5.5.2018

Kierrätystä

Kevät on tullut mökillekin. Olen haravoinut jo useampana kertana täällä käydessäni pihaa. Ja vielä riittää haravoitavaa tällä tontilla.
Muutama päivä sitten ahkera puolisoni korjasi kompostin laidat eli uusi koko rakennelman kierrätystavaralla. Nyt sinne kompostiin on kärrätty lehtiä ja lehtien väliin on tyhjennetty kompostorikin. Parin vuoden kuluttua on sitten  taas hyvää kompostia tulossa kasvimaille.
Kun eilen tulin tänne työpäivän jälkeen, tuli mieskin kotoa samoihin aikoihin peräkärryn kanssa. Peräkärryssä oli pesäkalustoa eli osastoja, jotka olisivat menneet muuten romutettavaksi. Nuo laitettiin jonoon kasvimaan reunaan ja niin minulla olikin lavakaulukset sopivasti mausteviljelykseen. Eilisiltana vielä laitoimme ne kuntoon ja tänään pääsin kylvämään siemenet, jotka laitoin eilen likoon. Kylvin paria lajia salaattia, tilliä pariin laatikkoon, porkkanaa ja persiljaa tällä kerralla. Näiden ns. kasvilavojen päälle laitoin vanhan ikkunan ja osalle kasvuharsoa.
Katiskasta löytyi yllättäen kolme sopivankokoista haukea. Kun niitä kannettiin ämpärissä, kaksi haukea hyppäsi pois kyydistä.  Eivät sentään ehtineet veteen takaisin.

Jo vappuaattona olemme heittäneet talviturkin. silloin vesimittari näytti kahta astetta. Nyt veden lämpö  on mittarin mukaan +10 astetta. Vai paistoiko aurinko niin lämpimästi veteen, että metrin syvyydessä näytti tuon lukeman (+8 aamulla). Toki nuo uimiset ovat olleet vielä saunomisen yhteydessä.
Illalla tein kävelylenkin metsään. Löysin valkovuokkoja maljakkoon. Täällä mökin läheisyydessä eivät kuki vielä valkovuokkojen ohella kuin leskenlehdet ja näsiä.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Kierrätys kunniaan. Hämmästyttävän nopeasti veden lämpötila on noussut.
Itse en menisi uimaan edes saunasta.
Mukavaa sunnuntaita ja tulevaa viikkoa!