Sivun näyttöjä yhteensä

15.5.2018

Marjasinikuusama

Muutama vuosi sitten ostimme pari marjasinikuusaman tainta. Marjasinikuusama on sinikuusamasta jalostettu, tiheän pyöreähköksi kasvava lajike. Toisin kuin sinikuusaman, marjasinikuusaman marjat ovat syötäviä ja myrkyttömiä. Nyt tänä keväänä  nämä pensaat ovat vihdoin kukkineet runsaasti. Ovathan toki kukkineet aikaisemminkin ja muutaman marjan niistä on saanut maistiaisiksi.
Pensas vihertyy aikaisin keväällä. Kukat ovat vaatimattomat, kermanvalkoiset ja kukkivat jo touko-kesäkuussa. Kesällä sitten pääsee maistelemaan sinisiä,  pitkulaisia marjoja. Marjoissa on samat antioksidantit kuin mustikassa. Maultaan marja on makea ja happoinen. Pensas itsessään on tiheä, pyöreähkö ja oksat pystyt.
Mies hankki pari vuotta sitten päärynäpuun mökille. Jo viime vuonna se kukki jonkin verran, mutta nyt paraikaa se on jo kukassa. Toivottavasti kimalaiset pölyttävät sen ja uhkailtu sade ei pilaa kukkimista. Toinen mökkimme päärynäpuu, Pepi,  ei vielä ole avannut kukkasiaan, joten eivät ilmeisesti pysty pölyttämään toisiaan.

Marjapensaatkin ovat kukassa, mutta kimalaiset pölyttävät miltei vain mustikoita!

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Meilläkin marjapensaat ovat kukassa. Ajatella, että mustikka kukkii jo.