Sivun näyttöjä yhteensä

25.5.2018

Kuopiossa

Jeesus sanoo: "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa."( Matteus 28:19-20)
Suomen Lähetysseuran vuosijuhlat alkoivat tänään Kuopiossa. Teemana on RAKASTA MINUA NYT.
Lähetysjuhlien avajaisissa pohdittiin eikö sydämellisyys tai ystävällisyys  riittäisi, onko rakastaminen liian kova vaatimus? Ketä pitäisi rakastaa ja miten? Mitä on lähetystyö vuonna 201? Mukana olivat mm.  Pyhän maan retkeilijät eli Kuopion seurakuntanuorten ryhmä ja Champer Choir Bethlehem, kuoro Betlehemistä. Tilaisuus alkoi monologilla kärsimyksen , yksinäisyydenkin pohdinnasta. Nuorten esitys esteistä verhojen kera oli myös koskettava. Tilaisuus loppui kertomukseen rakkaudesta ja kärsimyksestä: kumpikin on kuin ison iso möhkäle, ja ihminen hyvin hyvin pieni. Mitä voisi tehdä, kun rakkaudella ei ole jalkoja. Ihminen voisi ottaa sen harteilleen ja kuljettaa kohti kärsimystä ja pala palalta kärsimys voi vähetä.
Yhteisellä kirkkokahvitauolla oli mukava tavata monia lähetystuttuja ympäri maailmaa. Mm. Kohtasin Thaimaassa tavatun Kolkkien thailaisen työtoverin.  Ja oman piispakin tuli juttelemaan.
Illalla oli vielä konsertti, Tahdistin-orkesteri sekä panhuilu, jota soitti Katja Paananen sekä jälleen kuoro Betlehemistä. Rakkauslauluja, lauluja arabiaksi myös kärsimyksestä ja epäoikeudenmukaisuudesta, jota ovat kohdanneet. Antoisa ilta.

1 kommentti:

Kirsti Kaija kirjoitti...

Kuopio tarjoaa hienot puitteet tapahtumalle.
Kuulin nuorena virren sanat: "Ken on mun lähimmäiseni ja ketä eläissäni, mun rakastaman pitäisi kuin omaa itseäni?"
Se kysymys tulee vieläkin joskus mieleen, vaikka ikää on jo 70 v.
Hyvää viikonloppua!