Sivun näyttöjä yhteensä

26.5.2018

Ystäviä tapaamassa

Olin Kuopiossa Suomen Lähetysseuran vuosikokouksessa. Piispa Repo on Lähetysseuran hallituksen puheenjohtaja ja kertoi puheessaan näkemystä lähetyksestä kokonaisvaltaisena ja läpikotaisena; se sisältää sekä hengellisen että aineellisen muutoksen. Hän mainitsi, että englanniksi sana transformaatio kuvaa uudeksi tulemista siten, että se, mikä on, pysyy sinä minä se on, mutta kuitenkin jalostuu jotain parempaa ja ylevämpää tarkoitusta varten. Näin sana transformaatio on ehkä parempi kääntää muuntumiseksi. Siinä se, mitä on, tulee ulos toisena, aivan kuten toukka, joka koteloituu ja nousee aikanaan lentoon perhosena. Sama olento, mutta olennaisesti muuntunut. Lähetysteologiassa tämä merkitsee siis enemmän kuin mitattavissa oleva kehitys, kuten kaivettujen kaivojen, rakennettujen sairaaloiden tai kouluun päässeiden tyttöjen määrä tai kastettujen tai perustettujen seurakuntien määrä. Hengen johtama muutos tapahtuu ihmisissä ja heidän yhteisöissään niin, että asiat ja olosuhteet alkavat kauttaaltaan saada toisen hahmon: Köyhät alkavat kuulla ilosanoman ja päästä osallisiksi Jumalan hyvistä lahjoista, sokeat alkavat saada näkönsä, vangitut päästä vapauteen ja sorretut nousta ihmisarvoiseen elämään, oikeus ja hyvyys alkavat vallita.
 Suomen Lähetysseuran vuosikokousosanottajille tarjoiltiin aamukahvin kera paikallista: kalakukkoa. Ja oli maukasta!
 Uusiksi jäseniksi Lähetysseuran hallitukseen valittiin Jukka Hautala ja Simo Suutari sekä erovuorossa olleista uudelle kaudelle Jaana Marjanen ja Ulla Mäkinen.
 Ohjelmien välillä oli väliaikaohjelmaa, kuten afrikkalaista ylistystanssia.
 Illalla oli messu, jossa siunattiin myös kaikki kuopiolaiset isoset tehtäviinsä. Siunaajina piispat Jari Jolkkonen ja Ibrahim Azar yhdessä seurakunnan kanssa. Taustalla on Lähetysseuran nuorten musiikkiryhmän Cuminan  esiintyjiä.
 Ja ilta-ohjelmana oli myös Jakaranda-kuoro esiintymässä kera Jukka Salmisen ja Asantekuoron. Jumalan rakkautta sanoin ja teoin taiteen välityksellä.
Tapasin Thaimaan lua-heimoon kuuluvia naisia, evankelistoja, joiden kotipaikoilla olin maaliskuussa vieraillut ja heidätkin siellä kohdannut.

Ei kommentteja: