Sivun näyttöjä yhteensä

14.5.2018

Kylvöslista

Olen ollut tänäänkin, vapaapäivänä,  mökillä puutarhatöissä. Jo parilla edellisellä kerrallakin toimme vanhaa pesäkalustoa tänne lavakauluksiksi. Nyt on meillä 20 ns. lavakaulusta valmiina.
Peruna on istutettu. Kurkkukin on kylvetty jälleen omaan paikkaansa eli kaivonrenkaaseen. Kylvökset olen osin peittänyt vanhalla ikkunalla, osin kaksinkertaisella harsolla. 
Tein muistin virkistämiseksi mökkikirjaan kaavion, mitä kasvaa ja missä.

Tänään pumppasimme myös täyteen vettä 1000 litran vesisäiliön, josta on helppo kastella puutarhaa eikä tarvitse kantaa vettä  ämpäreissä mäkeä ylös järvestä. Letkutin myös samalla kaikki tontin marjapensaat ja hedelmäpuut.

Lämpömittari näytti 28 astetta päivällä ja veden lämpökin  on jo 17 astetta. On ollut mukavaa käydä pulahtamassa hommien välillä järvessä.

Ampiaisia pörrää aika paljon. Pari on jo keplotellut jotenkin sisälle mökkiin, todennäköisesti avaimenreiästä. Ne sain kärpäslätkällä tuhottua.

Tein kokeilun: Valmistin ruskeasta suodatinpaperista ja parista rypistetystä talouspaperin palasesta pesän, jonka naulasin räystään alle verannan kohdalle.  Verannan lautojen alla kyllä taitaa yksi ampiaisemo olla yrittämässä pesänrakennusta. Kun olen saanut verannan siivottua, laitan maton lattialle ja eipä sen läpi pääsekään sitten pois pesästään tuo ampiainen tai sukunsa. Yhden pesän jo vajasta tuhosinkin. Sinnekin taidan ripustaa valepesän.

ps. Tulostin toimii, kun ostin siihen välijohdon, siis tietokoneen ja tulostimen yhdistävän johdon.

1 kommentti:

Anna Amnell kirjoitti...

Olipa mielenkiintoinen kirjoitus! Olet uskomattoman energinen. Minulla on ollut puutarha vain vähän aikaa Kanadassa asumisen aikana. Kasvatin esim. gladioluksia. Minäkin käytin vanhoja ikkunaruutuja "kasvilavana". Sitten kun vielä pyykinkuivaajan lämpöputki oli johdettu ulos, sain kukkia varhain keväällä. Äidilläni oli aina kasvimaa. Pikkukaupungissa oli virran rannalla kaupunkilaisten yhteiset kasvimaat. Siellä kasvoi vihanneksia ja kukkia.Syksyllä isät toivat kottikärryillä sadon oman talon kellariin. Se oli Pikku Pietarin pihamaista elämää puutalokaupungissa. Onhan helsinkiläisilläkin kasvimaita. Eräs ystävämme kasvattaa siellä kukkia. Hän tutkii niiden värejä ihan tieteellisesti.