Sivun näyttöjä yhteensä

18.5.2018

Leena Lehtolaisen ensimmäinen kirja

Kirjailija Leena Lehtolaisen esikoisteos Ja äkkiä onkin toukokuu julkaistiin hänen ollessaan vasta 12-vuotias vuonna 1976. (Tammi). Kirja ilmestyi Tammen nuorisosarjassa Tam Tam -kirjat. Lehtolainen on kertonut, että hän kymmenvuotiaana alkoi kirjoittaa romaania, joka julkaistiin 1976 nimellä Ja äkkiä olikin toukokuu. Lehtolaisen vanhemmat olivat äidinkielenopettajia, mikä lienee myös vaikuttanut tyttären kirjoittamisinnostukseen lapsena. Lehtolainen on ollut vapaa, kokopäivätoiminen kirjailija vuodesta 1993. Hän on kirjallisuuden tutkija, kirjailija, kriitikko ja kolumnisti.Hänen kirjojaan on käännetty 29 kielelle.

Kirja kertoo neljästä viidesluokkalaisesta ystävyksestä, Irrestä, Ritasta, Jepestä ja Illistä, jotka käyvät koulua ja viettävät vapaa-aikaa yhdessä sattumuksineen. Kirja on pääasiassa kirjoitettu vuoropuhelun muotoon.
 
Löysin tämän kirjan kotini kirjahyllystä, jonne olin säilönyt lasten kirjoja. Katselin sieltä, mitä nyt voisin suositella lastenlapsille luettavaksi, kun he tulevat lomille. Kiva lukaista ja muistella, millaista oli, kun omat lapset olivat alakoululaisia.

Kirja liittyy Helmet lukuhaasteen 2018 kohtiin
32. Kirjassa käydään koulua tai opiskellaan
47. Kirja kerrotaan lapsen näkökulmasta

Ei kommentteja: