Sivun näyttöjä yhteensä

26.4.2019

Vila do Condesta Marinhasiin

Eilisiltana Vila do Conden munisipal alberguessa eli SantaClarassa kuului myöhään muutamien puhetta. Kolme huonetta oli yhteydessä yläosistaan toisiinsa ja yhdessä pari innokasta miestä hölötti varmaan tunnin hyvin äänekkäästi eikä kukaan reagoinut mitenkään. Lopulta kauan hiljaisuuden alkamisen jälkeen lähdin naapurihuoneeseen ja viattomasti kysyin miehiltä, olivatko he huomanneet, että tila on avoin. Sanoin myös, valotkin voisi jo sammuttaa sieltä, koska meidän huoneemmekin oli sen vuoksi valokylvyssä. Ja että äänet kuuluvat. Miehet hiljenivät ja aloimme saada unta.
Aamulla jo puoli kuudelta taas kuului aikamoista metakkaa. Ihmettelin noita ääniä aikani.



 

Vasta kun lähdin pois, niin tajusin, että tänään on paikkakunnan kuukausimarkkinapäivä, koska tori oli tupaten täynnä markkinakojua puistoa myöten.

Lähtiessä alkoi myös ripotella vettä. Joten ei muuta kuin sadevaatteet ylle. Piakkoin sade taukosi. Alkumatka sujui kaupungin katuja kulkien, sitten taas meren äärellä aika paljon  lautasilloilla kävellen kymmenkunta kilometriä.

Aguacadoran jälkeen alkoi katukivien päällä kävely. Aika rankkaa. Yritin kävellä tien sivussa niin paljon kuin mahdollista. Tie kulki viljelysten, pääasiassa kasvihuoneviljelysten läpi pitkään. Jossakin pellolla myrkytettiin keskellä päivää.

Alkumatkan kuljin liettualaisen tytön kanssa, pidettiin yhteisiä taukojakin. Katseltiin luonnon ihmeitä ja juteltiin saksanruotsin sekoituksella, koska hän osasi kumpaakin vähän.
Vasta Faossa pääsin vessaan. Samalla söin ensimmäiseen kerran tällä reissulla ravintolaruokaa. Vatsa kesti ne jo hyvin: riisiä, kanaa, salaattia ja niitä ainaisia ranskalaisia tuli lisäksi.

Faossa juhlitaan isosti. Pääsiäinen, itsenäisyyspäivä eilen ja nyt monipäiväinen Jeesus-juhla.
Faon jälkeen suunta oli merta kohti seuraten jokea, Rio Cavado, Esposendeen. Sen jälkeen oli uutta lautasiltaa jonkin matkaa ennen Marinhasia. Silloissa oli erilaiset kaiteet kuin aikaisemmin. Kaiteet oli maalattukin valkoisiksi.

Marinhasissa oli uusia nuolia ohjaamassa yksityiseen albergueen. Kuljin sitä kautta ja kysyin hintaa:15€ siistin näköinen paikka kylläkin.
Olimme ruokaporukan kanssa Faossa puhuneet, että tänäänkin municipal, joten olen täällä kunnallisella. Siisti tämäkin Sao Miguel on. (Viereisessä kirkossa on sen edessä enkeli Mikaelin patsas!), Harmi kun secadora oli rikki, ja sain kylmän suihkun, ehkä siksi, kun iso joukko kävi suihkussa juuri ennen minua. En ole vielä käyttänyt keittiötä, mutta on siellä ainakin kaksi mikroa. Keittiössä oli hyviä kattiloita ja tarpeeksi aterimia.
Pyykitkin sain kuivumaan ja ehkä ne kuivavat tänään, kun eilen ei vielä kuivunut oikein mikään, koska vähän väliä satoi ja kuivausteline oli katolla eikä kukaan huomannut ajoissa joka kerran nostaa sitä sisälle.

Käväisin sen verran kaupungilla, että istuin hetken kirkossa ja käväisin pikkukaupassa ostamassa tuoremehua.

Tänään paistoi aurinko, mutta mereltä tuuli edelleen tosi ei niin lujaa kuin eilen.

Tässä alberguessa on keittiö ja suihkut kellarikerroksessa äskettäin suihkut ja vessat uusittuna. Kaksi makuusalia, jotka tulivat täyteen ja  seurusteluhuone. Yksi ylimääräinenkin henkilö tuli, joka ei ollutkaan käynyt ilmoittautumassa punaisen ristin pisteellä parin sadan metrin päässä. Oli vähän selvimistä pedeistä, kun oikeasti ilmoittautunut tuli ja jäi sängyttä. Siitäkin selvittiin, kun tuo etukäteen ilmoittautumaton nukkui seurusteluhuoneen sohvalla.  Näet kun ilmoittautui, sai punaisen rannekkeen merkiksi. 5€ maksaa yö täällä.
29,5 km tuli mittariin tänään.


  • Kuvat latautuivat vääriin paikkoihin väärässä järjestyksessä. 

Ei kommentteja: