Sivun näyttöjä yhteensä

3.4.2019

Pursu pursuilee iloa

Heli Laaksosen Pursu - tarina ja marinakirja (Otava 2009) on mainiota huumoria ja kieltä. Asuin aikoinaan Turussa toistakymmentä vuotta ja tuo Lounais-Suomen murrealue tuli tutuksi sitäkin kautta. Tässä kirjassa on kolumneja, jotka on kirjoitettu 2000-luvulla. Ne ovat ilmestyneet monissa lehdissä ja muutama on vain tähän kirjaan tehty. Kirjassa oli myös Laaksosen kiva  kuvitus.
Jutut olivat lyhyehköjä, mielikuvituksellisia ja kuitenkin niin tosielämään sidottuja. Mielenkiintoisia kertomuksia ja hyviä vinkkejäkin kirjana mukana sai tai ainakin ideanpoikasia. Mukana on myös heittoja, oikeastaan arvosteluja, monista toimista, mutta myös paljon kehuja sekaisin arvostelujen kera. 

Mun siskon huakka välil mul, et älä ajattel niin pal. Harjottelen sitä joskus. Istun junas ja pinnsitelen. muutama sekunti mene hyvi, sit kuulu koputust ja ajatus vänkä väkisi ilmoil niinko linnunpoik munankuarest. Tunke sitä nyy sit takas!

Ajatukset vain pursuilevat, kertoi kirjoittaja. Ja mukavaa, kun nuo ajatukset ovat muotoutuneet kertomuksiksi lukijoille.


 Kirja osuu Helmet lukuhaasteen 2019 kohtiin
7. Kirja kertoo paikasta, jossa olet käynyt
16. Kirjassa liikutaan todellisen ja epätodellisen rajamailla

2 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Sama juttu, Uusikaupungissa nelisenkymmentä vuotta asuneena sen puolen murre on tullut tutuksi.
Heli Laaksosen runo - riimittely viikonlopussa olin kerran opiskelemassa hänen johdollaan. Aivan mahtavaa.
Tähän kirjaan en ole vielä tutustunut.

Jaana kirjoitti...

Heli Laaksosen tekstit ovat aina niin riemastuttavia! On myös ilo kuunnella hänen ajatuksiaan livenä, sillä hänen puheensa nuotti tekee korvalle hyvää.