Sivun näyttöjä yhteensä

28.4.2019

Viana do Castelosta Caminhaan

Illalla porukka hiljeni hyvin. Meitä ei ollutkaan kuin kahdeksan samassa huoneessa. Aamulla taas jostain syystä yksi pariskunta lähti pois jo puoli viideltä. Nukuin kyllä vielä tunnin sen jälkeen. Aamutoimet ja aamupala ja matkaan. Kukaan, keltä kysyin ei ollut innostunut rantareitistä, joten lähdin aluksi kulkemaan Costalia eli keskireittiä minäkin. Aika pian tulin toisiin ajatuksiin ja lähdin rantaa kohti. Rantareitillä aluksi olikin uusia siltoja, joissa on valkoiset kaiteet.
Tämän päivän vaellus oli varsinainen sekasotkuvaellus.
Kun viitisen kilometriä olin kulkenut, alkoi yllätys yllätys tulla kiire löytää toiletti. Ja mitään paikkaa ei löytynyt auki. Käänny kertoi, että huoltoasemia on N13-tiellä, joten yrittelin sinne. Ei ollut avoimia niitä eikä kuppiloita. Piti mennä sementtisen bussipysäkkikatoksen taakse ruohikkoon kyykylle. Jatkoin jonkin matkaa vielä N13 tietä ja vihdoin tuli avoin kuppila ja pääsin siivoamaan itseni ku olla ja nautin reissun ensimmäisen espresson ja lasillisen kylmää vettä.
Pääsin pian takaisin rantareitille, vaikka joku varoitteli, ettei kannata mennä.



Olipa kapeaa polkua ja hiekkaa pitkät matkat.  Lopulta pääsin taas sivistyksen pariin eli Ancoraan, jossa rantabaarissa kävin nauttimassa appelsiinisorbetin,
tämäkin ensimmäinen tänä vuonna.
Istuskelin aikani katsellen rantaelämää ja lähdin rantaa pitkin kävelemään kohti Caminhaa.
Opaskirjan mukaan matkaa tuli noin 28,5 km.
Tämä albergue on tiheasti sängytetty kerrossängyn. Huoneessa 26 paikkaa (6€) ja lisäksi 2x2.pikkuhuoneissa.
Todella ystävällinen palvelu, ei pesukonetta eikä kuivuria.
Kun menin keittiöön ja aloin keittää vedenkeittimellä vettä, tuli hospitalera ja kertoi sekä näytti, että jääkapissa on ruokia, kaikkia saa käyttää ja kuivaainekaapissa samoin ja pöydällä jopa viinipullo ja kakku, leipää ja hedelmiä. Niinpä ei tarvinnutkaan lähteä kaupungille, vaan sain nopeasti
maukkaan aterian koottua jämäaineksista.

Pihalla pyykit kuivuvat auringossa ja pihalla istuskelen kirjoittelemassa. Noin 20 astetta nyt päivällä täällä.
Aamulla lähtö yli veden. Pitänee lähteä varaamaan venekyyti aamuksi ja sitä ennen kehittää porukkaa mukaan.
Matkalla kuvailin mm. kasveja. Kukkia on vaikka kuinka paljon teiden ja polkujen vierillä. Krassitkin kukkivat jopa rannan tuntumassa, siis itsekseen levinneinä kukkina. Pulloharjapuu viehätti kauneudellaan.

1 kommentti:

ArtojaSaara kirjoitti...

Kävelitkö Marinhasta Viana de Casteloon rantaa pitkin vai keskireittiä?