Sivun näyttöjä yhteensä

24.4.2019

Portossa

 
Seikkailu on alkanut. Muutaman tunnin yöunen jälkeen herätys klo 2.30 ja kolmelta lähti mies viemään minua bussiasemalle, josta bussi lähti lentokentällä tälle 3.20. Lentokenttä on remontissa taas ja bussi ei pysähdykään ykkösterminaalin kohdalla, vaan kakkosen ja ykkösessä oli tsekkaus, koska TAPin lentoa ei voinutkaan netissä tsekata. Lento lähti sitten taas kakkosen puolelta. Sauvat sain ja repun koneeseen. Reppu tosin punnittiin ennen matkaa, koska vain alle 8 kg sai olla käsimatkatavarana.  Sauvat olivat näkyvissä repun päällä. 

Hieman myöhässä kone lähti, mutta ei haitannut, koska odotteluaikaa oli reilusti Lissabonissa koneen vaihdon takia.
TAPin koneissa sai reilun aamupalan ja vettä, kahvia, teetä, viiniä, tuoremehua kunkin toiveiden mukaan. Ruoka oli tosin mauton, sanoi vieruskaverikin. Minulla kävi vain niin, että jonkin aikaa ateriasta alkoi oksettaa. Ehdin sentään vessaan. Toisenkin kerran. Istuskelin sitten henkilökunnan paikoilla vessan vieressä oksennuspussi käsissä.
Kentälle päästyä  pussi edelleen lähellä suuta tuli sitten todella paljon nestettä. Roskiskin oli onneksi lähellä.

Porton lento olikin parisen tuntia myöhässä ja lähtöporttikin vaihtui. Istuskelin vain odotellen ja välillä toiletissa käväisten.
Lähtöselvityksessä eipä kelvannutkaan reppu. Oli kuulemma liian iso. Kone oli pieni, rivillään vain neljä, mutta kyllä tuo reppu olisi sinne ylälokeroon mahtunut. Mittauksessa se mahtui puristaen mittaan, mutta lopulta jouduin laittamaan sen ruumaan, tosin maksutta.

Portossa tuli reppu hyvin. Sauvat olivat matkustamossa, kun kannoin ne takin sisällä piilossa!
Lentokentältä lähdin metrolla katedraalille. Selkeä matka, kun luki ohjeita. Ainoa hankaluus lipun osto, kun en ymmärtänyt portugalia. Mutta seuraava ostaja neuvoi, vaikkei ollutkaan yhteistä kieltä.

Metroon lentokentällä mennään liukuportaita alas ja opasteiden mukaan. Lähtölaiturilla on sitten tuo lipunostoautomaatti. Lippu leimataan jo laiturilla. Vaihdoin junaa Trindalen asemalla ja vaihdoin keltaiselle Santo Ovidion suuntaan menevään junaan siis metroon. Jäin pois Sao Benton asemalla ja olin miltei katedraalilta. Se näkyi hyvin.

Kävin ostamassa katedraalista Peregrinopassin, joka tarvitaan albergeissa yöpymiseen. Kävin myös hakemassa Turistitoimistosta kartan, joka on parempi kuin minkä sain lentokentällä.

Alkoi hieman sataa ja piti laittaa sadeviittakin päälle.
Kiertelin jonkin aikaa Portoa ja etsin lähintä majoittumispaikkaa, mutta en tietysti löytänyt. Ja paikalliset eivät tunnu tietävän kaduistakaan, vaikka kartalta näyttää. Toinen ohjaa toisaalle ja toinen toisaalle. Talojen numerointikin on hieman epämääräistä. Lopulta tein niin, että lähdin metrolla albergeen. Metroasemalla yritin löytää tietyn kadun. Kysyin nuorilta, mutta eivät osanneet neuvoa. Sitten tuli perhe, joka kertoi olevansa Brasiliasta ja nyt asuvansa täällä ja opasti todella hyvin - heillä oli samansuuntainen matka.
Kännykkäkartalla olisin itsekin osannut paremmin!

Alberge de Peregrinos, Barao de Forrester 954, maksaa 12€ yö. Sain yöpyä toisenkin yön!
Pääsin kuuden hengen huoneen alapetiin. Sain vielä hyvän puhtaan mantankin eli huovan, kun vilutti. Enpä paljon ole syönyt vieläkään, vaan pääasiassa makaillut. Kummasti tuo tauti vei voimat. Olen yritellyt juoda hieman suolasokeriteetä ja söin jo illalla ja nyt aamulla pussipuuron. Nyt aamulla jopa banaaninkin.
Yöllä oli tuntui kuumeiselta.

Täältä pitää olla pois 10-14, jolloin talo siivotaan. Siistiä on. Kolme miestä hoitelee hyvin ja jämäkästi ja ystävällisesti. Repuille on oma säilö ja vain muovilaatikossa saa huoneisiin tuoda tavaraa. Keittiössä on tarpeeksi astioita ja toisten jättämiä ruokakin, jos ei halua lähteä pitemmälle. Omia mukana on onneksi ollut. Tämän päivän lepään ja huomenna aion lähteä vihdoin kävelemään. Nyt lähden neljäksi tunniksi kaupungille.
Tänään sataa reilusti.



2 kommenttia:

ArtojaSaara kirjoitti...

Kiitos ensimmäisestä raportista. Tosi arvokasta, että jaksat kuvailla seikkaperäisesti, sillä joku eka kertaa Portoon tuleva saa hyvän informaation. Olipa ihmeellinen juttu, kun reppu ei päässyt käsitavaroihin!!! Onko TAP joku portugalilainen lentoyhtiö?
Harmi tuo sinun vatsatautisi. Ehkä nyt olet voiton puolella. Sadepäivä on hyvä odottelupäivä.
MIllä mertropysäkillä jäit pois kun menit albergalle?
Täällä rinkka (Osprey Talon 44) pakattu ja sinun pakkauslistaasi luettu.

Hear you!!!Blessings.

pappilanmummo kirjoitti...

TAP on portugalilainen lentoyhtiö. Hyvä kuitenkin.
Carolina Michaelis - metropysäkki.

Siunausta vaelluksellenne.