Sivun näyttöjä yhteensä

11.4.2024

Aamusta matkaan caminolle

Aamulla neljän maissa alkoi trafiikki vessaan ja vähitellen myös muutamat lähtivät jo kävelemään. En saanut kunnolla nukutuksi hälyn takia. Illalla oli hospitelaro äänessä kopistaan, jonka takana sänkyni oli vain suojaseinämän takana. Ja vessa vieressä. 

Niinpä nousin jo viiden maissa, hiljaa pakkailin tavarani ja menin keittiöön muutamien brasilialaisten seuraan laittamaan aamupalani: pikapuuron ja lääkkeet ja aamuteen. Mikrokin kolahteli jokaisen jäljiltä. 

Kuuden maissa alkoivat useimmat eli viimeiset lähteä, kun luvassa oli lämmin päivä. Aamuviileässä on helpompi vaeltaa. Auringonnousu oli kaunis.

Matkalla seurataan nuolia tai simpukkamerkkejä.  Tämän päivän vaellus kulki asfattitietä tai kuoppaista soratietä tai polkuja pitkin. Alfattitiekin seurasi rautatien vartta. Kapea, mutta paljon autoja ja mahdoton vauhti autoilla. Soratie pöllysi autojen jälkeen.

Polku oli helpohkoa- ei ollut pelkoa autoista enää. Välillä oli kosteikkoja, joten savesta sai albergella pestä vaellusjalkineet.
Kun yksin vaelsin, niin lauloin ääneen Tule kanssani Herra Jeesus, tule siunaa päivän työ...
Parinkymmenen kilometrin jälkeen tulin tietysti liian aikaisin Azambujan albergelle (10€). Parin muun kera saimme jättää eteiseen reppumme ja lähdimme kaupungille aterioimaan. Lounas maistui ja etekin vesi sen kyytipoikana. Vaikka minulla oli litra vettä ja kävin matkalla täydentämässä pulloja, niin vasta illalla aamun jälkeen oli asiaa vessaan. 
Kun tulimme pitkäksi venyneen lounaan jälkeen albergelle, niin siellä oli aikamoinen jono jo  odottamassa. Kello 14.30  avautui ovi etuajassa ja pääsimme ilmoittautumaan. Saimme aluslakanan ja tyynyliinan sänkyyn. 17 henkeä samassa salissa. Ja yksi varavuode vielä. 7 kerrossänkyä on huoneessa.

Tuttua porukkaa edellisestä paikasta Vila Frankan Vilarejo albergesta tuli tänne Azambujan albergeen.  Nyt oli hyvä pestä pihalla pyykit, siis käsin kylmällä vedella ja sai laittaa kuivumaan aurinkoon.

Aika iso paikka tämä on, paljon kuppiloita ja kirkkokin oli avoinna. Messua ei tänään ollut, koska oli hautajaiset. 

Illalla yli puolet porukasta aterioi lähinnä omia mutta yhteiden pöydän ääressä. Hetken ehdin neuloa sukkaakin, mutta valmiikki se ei vielä tullut.


4 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Kiva olla näin mukana sinun matkallasi.

ArtojaSaara kirjoitti...

Hämmästyttävää, että ihmisiä on liikkeellä jo huhtikuun puolessa välissä noin runsaasti ja vielä Lissabonista asti. Tästä vuodesta on taas ennustettu Caminon ennätysvuotta!

pappilanmummo kirjoitti...

Väkeä on todella paljon ja kaikenlaista viheltäjää.

pappilanmummo kirjoitti...

Yrittelen joka päivä tehdä blogin.