Sivun näyttöjä yhteensä

15.4.2024

Portosta Vila do Condeen


 Albergue Santa Clarassa on kolme majoitushuonetta, joista isoimmassa olen eli viisi kerrossänkyä, muissa 4. Huinta 10€. Pyykkikone ja kuivuri kumpikin  euron. 

 Matka tänne oli hieman mutkikas. Ensin tulin metrolla Matosinhosiin, josta lähdin kävelemään. Kävelin rantaa pitkin eli noita lautateitä. 

Tauonkin pidin kunnolla.

Osalla lautateillä oli tosi paljon hiekkkaa tuuli kuljetellut, jopa niin paljon että tien reunatolpatkin olivat kadonneet. Minun oli hankala kuten muidenkin kahlata hiekassa, vaikka en kantanut kuin pikkureppua. 

Oli siis helppo kävellä kun jätin repun kuljetukseen. Ongelma oli, että reppu ei tullutkaan tähän majapaikkaan ja en olisi itsekään, koska kävelin vahingossa 4 km eteenpäin, kun en seurannut kuin nuolia. Netti pitäisi olla ohjaamassa. Aion tänään ladata jonkun appsin  sitä varten. Tuon 4 km tulin takaisin metrolla. Siis metrolla olisi päässyt vielä 4 km pitemmälle ja siitä lähteä kävelemään. Repun sain noin puolen kilometrin päästä hienosta jotellista, jonne kuljetusfirma oli sen vienyt, kun albergue avautui vasta kolmelta.

Ennen majapaikkaan pääsyä söin ns. Pilgers menun eli sopan, pääruoan ja veden sekä leivän. Viiniäkin olisi saanut. 9€. Yleensä siihen kuuluu jälkiruoka tai kahvi lisäksi. 

Sää oli erittäin tuulinen. Ei mitenkään lämmin vaikka lämpötila olikin yli 20 astetta. Etelän lämmöt taitavat olla taaksejäänyttä elämää.

Suihkussa heti petin saatua ja pyykit parin muun kanssa samaan koneelliseen ja kuivuriin.

Lepoa ja blogin tekoa, repun tavaroiden läpikäyntiä ja huomisen päivän suunnittelua huonekavareiden kanssa. Kuljen sen minkä jaksan ja mitä jalka kestää.

Portugalin toiseksi korkein majakka, 46 m. Tämä valmistui vuonna 1926.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuttuja reittejä kuljet. Minä kuljin siellä myös vuonna 2018 lokakuussa Portosta eteenpäin. Turvallista caminoa! Terveisin Tapio

Tako53 kirjoitti...


Tuttu reitti. Lähdin vuonna 2018 lokakuussa Portosta eteenpäin.Turvallista caminoa! Terveisin Tapio

Puikoillanikin kirjoitti...

Hyvä että maltat jättää painavan repun kuljetettavaksi ja kiva, että pääset noin jatkamaan matkaa.

pappilanmummo kirjoitti...

Vain 15.4.Toivottavasti ei tarvitse enää!