Sivun näyttöjä yhteensä

21.4.2024

Mosista Pontevedraan

 Kello oli viisi kun heräsin kuten suurinpiirtein joka aamu. Tein aamutoimet ja lähdin liikkeelle. Hetken kuljettuani tajusin, että on vielä tunnin ajan pimeää. Katuvalot loppuivat ja polku kulki metsän keskellä vähän väliä otsalampun valossa. Neljän kilometrin eli tunnin kuluttua alkoi kajastaa. Ei näkynyt ristinsielua silloinkaan, koska oli sunnuntaiaamu. Kukot kyllä ja koirat pitivät ääntä ja lintujen sirkutus. 


Kun Redondelaan asti pääsi, niin 10 kilometrin ja korkealle kiipeämisten ja alastulojen jälkeen tuli ensimmäinen avoin kahvila. 


Redondelassa olinkin täällä pari kertaa aikaisemminkin yöpynyt.


Lepotauko ja espresso ja bocadilla. Sitten taas jaksoi kiipeillä ja jotenkin vaikeasti tulla alas mäkiä. Joku käveli takaperin, joku siksakkia joku poikittain jalat...nyt oli muuten hyvä kulkea aurinkoisena päivänä. 
Lepopaikka tämäkin.


Matkalla oli metsäisillä paikoilla pari kertaa myynnissä juotavaa ja syötävää. Kuuma tee teki hyvää, kun pullosta vesikin alkoi loppua. Yhdessä paikassa toimi vesihana reissun aikana ja muutamassa paikassa luki ettei ole juomakelpoista. 


Tietysti kulku kävi kirkolta kirkolle ja risteille.


Pontevedran kunnallinen tuli ensimmäisenä vastaan enkä pitemmälle jaksanutkaan, kun tuntuu flunssa alkavan. Yskä on ollutkin jo monta päivää, nyt alkoi myös räkätauti. Tänäänkin lähes 30 km, mutta huomenna täytyy lyhentää matkaa. Vielä tai oikeastaan enää kolme päivää vaellusta.

Täällä vain netti toimii tosi huonosti. Yritän ladata kuvia matkan varrelta. Ja kohta kun olen jo Finrexin ottanut ja kuumaa juonut, niin petiin yöunille. Taas vain samat  kovaääniset miehet osuivat samaan kämppään eivätkä tunnu ymmärtävän, että makuusali ei ole juttuhuone.

Ison pyykin laitoin koneeseen (4€) ja kuivui sitten pihalla nopeasti. 10 € maksaa oleskelu täällä. Kävin kaupungilla syömässä pizzan, koska siihen aikaan ei mikään muu ollut auki enkä jaksanut iltaa odottaa. 


1 kommentti:

Puikoillanikin kirjoitti...

Toivottavasti räkätauti ei kestä kauaa ja saat nauttia loppureissusta.