Sivun näyttöjä yhteensä

17.4.2024

Marinhasista Viana do Castelloon

 Auringonpaisteinen päivä. Lämmin, noin 23 astetta. 

Yö meni osaltani huonosti, kun ehdin illalla juuri nukahtaa ennen kuin melujoukko saapui myöhään ja herätti varmaan kaikki  kulkemisellaan ja asettumisillaan pitkään. En saanut unta ennen kahta, pyörin vain sängyssäni.

Aamu alkoi tavallisesti, kun kiireisimmät nousivat viideltä. Vähitellen siitä minäkin. Vessa, ruoka ja aamupesutavarat mukaan alas keittiöön, aamupalan tekoon. Ja puuron syömiseen ja teen ja banaanin. Ja juttelin viiden hollantilaisen ryhmän kanssa. Useimmat heistä ovat ensimmäiselllä caminollaan. 

Kävin kasaamassa petini ja otin kaikki tavarat, siirryin olohuoneeseen ja laitoin itseni lähtöön. Kuudelta olin matkassa. Kun illalla olin ollut tarkistamassa, minne reitti lähti, lähdin toiveikkaana sauvomaan mäkeä ylöspäin. Hämätät katuvalot. Ja niin en huomannut trumpettikukkien alta merkkiä kääntyvälle kadulle, vaan jatkoin matkaa noin pari kilo.etriä, kunnes tuli iso risteys, ei mitään merkkejä. Kun valot sammuivat katulyhdyistä klo 6.20, niin ... matkalla ylöspäin yksi ihminen tuli ulos ja kysyin, onko tämä camino Santiago ja mies vastasi vain si, si eli kyllä. Jos olisi sanut ei, nikn olin säästynyt pitkältä alamäkipaluultakin.


Onneksi sitten jo lähellä alkua tuli vastaan tuttu poikajoukko ja he ottivat minut noin 10 km matkaan suojelukseensa ja laittoivat pysähdyskuppilassa minulle apsin Buen Camino. Sillä en nyt eksy, koska se näyttää reitin. 

Tänään reitti oli ylä- ja alamäkeä (kuten tulossa huomennakin) ja metsäistä osuuttakin riittävästi.


Matkalla oli pienempiä ja isompia siltoja, pisin yli puoli kilometriä pitkä rautasilta, jossa omat osat autoille, junille ja kävelijöille.

Viana do Castellossa menin ensimmäiseen albergueen, jossa on netin mukaan 50 paikkaa, joista osa dormissa. Tämä Sao Joao da Cruz dos Caminhos oli kiva yllätys, että dormihuoneessa on seinää, mutta yläosa avoin, joten kaikki kaikuu koko salille. Vessa on kaukana ja keittiö vielä kauempana, mutta peti on hyvä. Huoneen toiseen sänkyyn tuli CPAP-unilaitetta käyttävä mies. 
Hinta 13€. Paperilakanat, kuten tähän asti aina saatu lakanat. Pyykinkuivumismahdollisuus oli huono. Talon ympärillä telineet, korjataan jotain. Kirkko on viereinen rakennus tai oikeastaan tässä yhdessä. Kellot soivat aina vartin välein ja täydet tunnit lisäksi
Koko tämän päivän matka kulkikin kuten koko camino aina kirkolta kirkolle ja kellojen soitto kuuluu kaikkialla. Eikä kukaan valita!



Päivän pyykki käsin ja välipalaksi pari pizzapalaa kuppilassa. Päivälepo ja nyt kaupungille huomisen eväitä etsimään.

Kirkoissa mennään sisälle normaalisti oikeanpuoleisesta sivuovesta ja tullaan ulos toiselta puolelta. Tässä yhden kirkon pääovi kirkosta kuvattuna valoa kohti, siis lukittu normaalisti. Tuli sateenkaari mieleen tästä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lisäsin sinut tuttujen Camino del Norte-ryhmään. Vanhat postaukset esinäyte, siksi kerron että olemme matkassa tutun pariskunnan kanssa, ovat ekakertalaisia Aloitamme lyhyillä päivillä. Lento Bilbaoon, juna Muskiziin. Kävely Ontonin Albergaan 12 km. Tänään sieltä Isralekseen. Täällä satanut välillä ja lämpöä 13 C.

Puikoillanikin kirjoitti...

Sitä olen ihmetellyt, miten löydät oikean tien, mitä pitää mennä.

pappilanmummo kirjoitti...

Buen Camino kännykässä näyttää koko ajan, missä kohtaa caminoa kuljen, myös offline-tilassa.