Sivun näyttöjä yhteensä

9.4.2024

Lissaboniin ja lähtö kävelemään caminolle

 


Aamulla kello soi seitsemältä. Aamupala, viimeiset pakkaukset ja eväät päivälle. Reppu pakattu jo illalla ja pikkureppukin. Mies vei minut oman kylän seisakkeelle ja kolmella junalla sitten pääsin lentokentälle. 

Matka sujui hyvin ensin odotellessa ja sitten koneessa sukkaa neuloen. Toinen jäi vielä kesken!

Oli lentolipussa vain pieni pakaasi koneeseen sisälle ja ruumaan isompi. Laitoin repun Helsingissä mustaan jätesäkkiin, jotta reppu ei likaantuisi. Kentällä se piti viedä eri paikkaan kuin normaalit laukut. Ja niin sitten Lissabonissa kaikkien laukut tulivat,t mutta reppua ei löytynyt. Lopulta menin valittamaan, tekemään ilmoitusta kadonneesta. Ja kas, 10 minuutin kuluttua tuo reppu löytyikin jostain ties mistä. 

Lähdin kävelemään kohti majapaikkaa, jonne tuli noin 6,5 km. Kännykästä seurasin googlemapsin reittiopastusta niin tarkkaan että kompastuin ja sain vasemman polveen kolhun- on aivan turvoksissa muttei kovin kipeä. Kylmägeeliä avuksi illalla.

Täällä Moscavidessä Pousada de Juventude- hostellissa olin vasta kahdeksan paikkeilla. Olen neljän hengen huoneessa tällä erää kaksin portugalilaisen rouvan kanssa. Söin vain eväitä ja keitin uppokuumentimella vettä, jotta sain pikapussikeiton sekä iltateen.

Hostellin kirjastossa oli suomenkielinen kirjakin, Outi Nyytäjän Menestys ja moraali.

Hostellin dormihuoneessakin hinta oli noussut reippaasti: 26,50€ nyt huhtikuun alusta, johon asti oli ollut 14€. Vessat ja suihku, käytävällä noin viiden huoneen kanssa yhteiset,  olivat hieman rikkinäiset, mutta toimivat. Hintaan kuuluu aamupala, mutta se on vasta 8.30. On wifi myös tässä hostellissa.

Kerrossängyt ja kangaslakanat sekä huopa.


5 kommenttia:

ArtojaSaara kirjoitti...

Onpa harmi tuo polvesi vioittuminen. Kädet ristiin ettei se haittaisi kävelyä.Millä lentoyhtiöllä lensit, kun vain pussukka sai olla mukana. Meillä tulee olemaan Lufthansa ja lipussa oli että 8 kg saa olla käsitavaraa. Sewuraan mielenkiinnolla, jos kirjoitat matkastasi....

pappilanmummo kirjoitti...

Pikkureppu mitat pienet Finnairilla, Kånkenin kokoinen saa painaa 8 kg.

pappilanmummo kirjoitti...

Ja pitää mahtua jalkoihin penkin alle. Lisämaksusta reppu sisälle, mutta liputkin hinnoiteltu jännästi Finnairilla nykyään. Oli juitenkin suora lento ja reppu lopulta löytyi.

Puikoillanikin kirjoitti...

Hurjan näköinen tuo polvesi. Toivottavasti se ei kovasti häiritse vaellusta.

pappilanmummo kirjoitti...

Ei vielä pahemmin, mutta mustelma levinnyt laajalle jalkaan.