Sivun näyttöjä yhteensä

5.4.2024

Unelma lähdöstä vaellukselle


Jos terveys antaa mahdollisuuden, olen lähdössä lähipäivinä vaeltamaan Lissabonista kohti Santiago de Compostelaa. Jos pääsen matkaan, annan periksi, jos en jaksa kävellä pitkiä matkoja, niin siirryn eteenpäin liikennevälineillä ja teen vain loppumatkan kävellen. Tuo koko reissu olisi noin 600 km.

 Varusteita pyhiinvaellukselle olen kasaillut ja etsinyt edellisen listan mukaan. Tässä tuo lista päivitettynä.

Lääkepussissa on Lopex ripuliin, ibu särkylääkettä, verenpainelääke, Finrex vilustumiseen, estrogeeni, kylmägeeli, laastarit, compedit, liimaside, silmätipat, pihkasalva ja magnesium, D-vitamiini  sekä B12-vitamiini muovipussissa ja laktoositabletit filmipurkissa (ja taskussa toinen laktoositabletteja suklaamunan sisuspallossa.) 

Pesupussissa, joka on kaupasta ostettu hedelmäpussi, on pikkusiteet, kampa, jossa senttimetrimitta, saippualiuskat, tukanpesuaineliuskat, hammasharja, hammastahna, dödö, oranssi pyyhe, höylä, hammaslankoja, käsidesi, huulirasva, korvatulpat (joita en ole vielä koskaan tarvinnut käyttää vaikka seitsemän reissua takana), S-koukku, aurinkovoide, hunajasaippua kaikkeen pesuun, 3 metriä narua, pyykkipoikia ja hakaneuloja, kynsileikkuri, rätti ja vaseliini jaloille ja ompeluvehkeet.

Maharahavyö on tärkeä säilytyspaikka. Sinne laitan kaiken sellaisen, mikä pitää säilyä koko matkan. Siellä on kotelossaan ICE-kortti. Sen pystyy tulostamaan itse omalta koneeltaan eli siinä on tärkeät tiedot itsestä ja lähiomaisista. Minulla se on muovitettuna. EU-sairasvakuutuskortti, matkavakuutuskortti, pankkikortti ja eläkekortti ovat myös tuossa kotelossa. Muovitaskussa on myös henkilöllisyystodistus sekä pyhiinvalluspassi. Lisäksi on osa rahoista tuolla, osa pikkurahapussissa, joka kulkee housujen vetoketjutaskussa ja parissa muussa paikassa kuljetan vielä rahaa. Jos jostain häviää, niin toisissa säilyy...
Maharahavyön pidän selän puolella, niin se ei näy vaatteiden alta lainkaan, koska se on ristiselän kohdalla.  Yöksi laitan tuon makuupussin sisään jalkopäähän.

Eväspussi on punainen ja erottuu hyvin repussa - yleensä päällimmäisenä ylälipassa, koska vaeltaessakin tarvitsee evästaukoja. Eväspussissa minulla on kokoontaitettava muovimuki, teräsmuki, hyvin pieni uppokuumennin, lusikka-haarukka-veitsi ja pikkulusikka sekä muutama teepussi. Leipää, hedelmiä ja juustoa yleensä hankin sinne myös.

Matkalle aion laittaa lämmintä jo lentokoneen tuuletustakin, vetoisuutta varten. Tukisukat, nuo punakirjavat  on pakko laittaa jalkoihin ja toiset sukat, paksummat ovat hyviksi koetut edellisilläkin vaelluksilla - sukan suu ei kiristä. Alushousut, rintsikat, pitkät kalsarit eli silkkivillaiset housut alle ja merinovillainen t-paita, merinovillainen ohuen ohut poolopaita, vaaleat vaellushousut ja ohut lyhythihainen tunika
Noita vaaleita housuja pidän pääasiassa iltahousuina ja vaellan capreilla. Molemmissa on hyvät taskut: vetoketjutasku pikkurahapussia varten, syvät taskut, joihin voi laittaa vessapaperia parin kerran tarpeisiin ja/tai nenäliinoja sekä askelmittarin ym.

Lisäksi fleeze ja otan mukaan vielä untuvapuseron, joka on päivän vaelluksen jälkeen tarpeen levätessä makuupussissakin ja kylminä öinä, jos ei ole majapaikassa lämmitystä enää - kivinen asunto.

Päähän laitan tuubihuivin ja jalkoihin vaelluslenkkarit.  Haltin ohut tuulenpitävässä takki(100 g), jota pidän aurinkoisina tuulisina päivinä auringonsuojanakin. Tuubihuivi on hyvä kaulassa tai päässä tai samalla kertaa molemmissa. Jos en käytä tuubihuivia, minulla on lierihattu auringonsuojana.

Fleezekäsineet ovat hyvät aamuviileällä ja auringonsuojana sekä sateellakin. Välillä voi puristaa veden pois ja ne lämmittävät  märkinäkin enemmän kuin ei olisi lainkaan. Myös käsineet ovat hyvät sauvojen kanssa - ei tule hankautumia peukalohankaan.

Muina vaatteina, jotka pakkaan sadevaatteita ja crocseja lukuunottamatta oranssiin pussiin, on kaksi merinovillaista T-paitaa, ohuet sukat, paksummat sukat, yöasuksi merinovilla-silkkikerrasto ja villasukat, kahdet alushousut ja rintaliivit, lierihattu, silkkinen kaulahuivi, crocsit toisiksi jalkineiksi = iltakengiksi ja suihkukengiksi, sadehousut ja sadetakki ja vielä hyvin kevyt sadeviitta, jotta vesi ei valu selän ja repun väliin. Sadetta on lupailtu Forecan nettiennustuksen mukaan. Villasukat ovat ehdottomat! Käytän niitä jo heti suihkun jälkeen, jolloin rasvaan  jalat vaseliinilla ja  laitan nuo sukat jalkaan. Tietysti ne ovat myös yösukkina. 

Silkkinen  kaulahuivi lämmittää mukavasti, tarpeen tullen viilentääkin ja se on hyvä vessakäynneilläkin: siihen voi kuivata kädet. Tuon ohuen huivin voi pestä päivittäin ja taas on puhdasta seuraavana päivänä, koska se kuivuu nopeasti.
Nenäliinoja, WC-paperia ( vessoissa albergueissa ei enää aamulla useinkaan ole paperia. Aina kannattaa pitää mukana taskussa myös baareissa käydessä, koska joskus paperi on loppunut kriittisellä hetkellä), vesipullo x 2 rinkan sivutaskuihin, kynä, matkapäiväkirja,(jonka välissä on  portugalinkielinen sanalista tärkeimmistä asioista), UT, käyntikortteja, muutama pieni tarralappu, reittiopaskirja, känny ja laturi ja vara-akku, aurinkolasit, läpinäkyvää ilmastointiteippiä lyhyen lyijykynän ympärillä (tällä Jeesus-teipillä on hyvä korjata miltei mitä vain), ompeluvehkeet (= neula ja lankaa), muutama nippuside ja muutama kuminauha, muutama muovipussi: likapyykille ja eväspusseiksi ja yksi iso, johon voi sateella repun sisään pakata kaikki tavarat.

Iso ohut, kevyt sinivalkokirjava puuvillainen huivi, joka on monikäyttötarvike: suoja sängyn ympärillä, pyyhe, tyynyliina, lakana, hame, huivi... (Tuo huivi on kulkenut yli kymmenen vuoden ajan reissuilla, ensimmäisestä pyhiinvaellusmatkasta lähtien).  Makuupussi painaa 550 grammaa ja kevyt silkkinen makuupussilakana on hyvä makuupussin sisällä - ja jos on oikein lämmin, se riittää pelkästään nukkumissuojaksi. Sukankutimet taidan ottaa matkaseuraksi.

Lierihattu on hyvä yöpussi. Hatussa on kuminauha leuan ympäri, ettei tuli vie sitä ja tästä kuminauhasta se on hyvä ripustaa esimerkiksi tikkaisiin tai sängynpäätyyn ja laittaa siihen yöksi tarvittavat: otsalamppu, kännykkä, ellei ole latauksessa, aamulla päälle laitettavia vaatteita, päiväkirja ja kynä....

Reppu ja kevyt pikkureppu ovat tehneeet useamman reissun - viimeksi Lapinmatkan. Reppu on Osbreyn talon 44 (liian iso, mutta kevyt -vain kilon painoinen) ja pikkureppu Ticket to the Moon, jota käytän vaelluksella etureppuna, missä kulkevat känny ja muut tärkeät heti saatavissa olevat tavarat. 

Lähtiessä repussa on mm. puuropusseja, soppapusseja, teepusseja ja eväsleipiäkin ensimmäisen illan ja aamun alkuevääksi.

Kävelysauvat, kokoontaittuvat.

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Sinulla on tulossa upea matka. Olisipa hienoa lähteä mukaan.

pappilanmummo kirjoitti...

Tervetuloa mukaan! Nyt on tulossa seitsemäs vaellus tuollapäin.