Sivun näyttöjä yhteensä

14.4.2024

Fatimassa


Pieni Fátiman kaupunki Portugalissa on saanut niåmensä mauriprinsessan mukaan, jonka ritari Gonçalo Hermingues vuonna 1158 ryösti ja otti vaimokseen. Fátima on tunnettu erityisesti kristittyjen pyhiinvaelluspaikkana. Neitsyt Marian sanotaan ilmestyneen siellä noin vuonna 1917 kolmelle lapselle. 
Fatiman Ruusukon Neitsyt Marian pyhäkkö on lopullinen määränpää Caminho de Fatimassa. Tämä pyhäkkö rakennettiin  pyynnöstä kolmen paimenlapsen kokemien ilmestysten aikana vuonna 1917. Se on maailman suurin Marian keskus ja täällä, missä nykyään seisoo Ilmestyskappeli, 5 ilmestymistä tapahtui.
Tässä kuvataan tätä yhtä näistä kolmesta tytöstä, joka vain eli vanhaksi ennustusten mukaan.

Joko katumus tai annettu lupaus jonkun rukouksen toteutumiseen - siis kiitollisuus on tuon konttauksen syynä.

å

Fatimaan lähdin bussilla linja- autoasemalta. Bussi pari tuntia tuli tuota Lissabon Porto moottoritietä, jolta erkani Fatimaan. Fatimassa vietin päivän tutustuen paikkoihin ja ehdin olla messussakin mukana muutaman tuhannen ihmisen kanssa. Mieletön määrä pappeja ja avustajia oli jakamassa ehtoollista eli leipää.

Bussllla jatkoin matkaa Portoon taas pari tuntia. Porton linja-autoasemalta tulin metrolla albergueen, jossa olen majoittunut aikaisemminkin. Löytyi vanha kuvakin blogista viisi vuotta sitten otettu. 

Nyt olen isommassa huoneessa kuin silloin. 
Kun minun on lääkärin määräyksestä laitettava reppu kuljetukseen, mikä maksaa joka väliltä 8€, niin tuon kuljetuslapun täyttämisessä meni tovi jos toinenkin.
Lisäksi minulla on ongelma: repun etuhihnat irtosivat eikä niitä saa kiinni. Ejkä narua käytettävä, mutta se hankaa. 
Bon caminho!

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Puhutko portugalia vai pärjääkö englannilla?

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvää päivää, hyvää caminoa...hanavettä portugaliksi. Englantia hieman ja saksaa enemmän. Jopa tulkkina olin eilen!