Sivun näyttöjä yhteensä

11.4.2024

Majapaikan etsintää


 Aamulla Pousadas de Juventude tarjosi hyvän aamiaisen, mikä kuului asumisen hintaan. Oli monenlaista ja jopa sai laktoositontakin pyydettäessä niin maitoa kuin jogurttia. Harmi vain, että tuo aamupala alkoi vasta 8.30. 

Kämppis nukkui vielä, kun lähdin huoneesta. Itse heräsin jo kuudelta - täällä on sama aika kuin Englannissa. 

Kävelin edelleen Googlen matkasovelluksella enkä löytänyt caminon merkkejä kyselemälläkään.

Eräältä huoltoasemalta hain vesipulloihin täydennysrä, mutta tyhjennystä muuten en matkan aikana tarvinnut, kun päivän lämpötila oli yli 20 astetta. 

Kuvia en matkalla monia ottanut, lähinnä kukista. Täällä kukkivat jo ruusutkin. Monet meillä puutarhassa kasvatettavat rehottavat kukkivina rukkaruohoina katujen varsillla. Asutusta on tuheään.

Ensimmäisen yrityksen majapaikkaan soitin, mutta ei ollut käytössä lainkaan. Toinen oli Povoa de Santa Iriassa, jossa etsin paloasemaa. Löysin tavallisen kunnallisen, mutten löytänyt vapaapalokunnan paikkaa, missä ei sitten puhelinsoiton jälkeen ollut tilaakaan. 

Ihmiset, joilta kyselin, neuvoivat menemään bussilla seuraavaan eli Verdelha de Baixoon. Bussi maksoi 2,60€. Ystävälliset ihmiset neuvoivat, missä jäädä pois bussista. 

Kyselin kylästä yösijaa, mutta kaikkialla oli täyttä ja edullisimman eli dormipaikkaa pitänyt leidi oli kuollut. Neuvoivat hyppäämään bussiin ja menemään Vila Frankaan. Söin kuitenkin pyhiinvaltajan menun, mikä maksoi 11€ alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja juoman sekä leivän kera ennen seuraavaa bussimatkaa Vila Frankan rautatieasemalle päätepysäkille. 

Lähellä oli alberqe Vilareja/Ribatejano. Sitä suositteli kadulla tapaamani mies joka toivotti bom caminho! Ja neuvoi perille. Vaan eipä ollut tilaa eikä missään muuallakaan. Aikani valittelin ja ikänikin sanoin. Löytyi lisäylimääräinen työntekijän varapaikka, mikä maksoi 20€Olisiko tämä 3 neliötä vai vielä pienempi tila, 1,5 x 2 ja yläosa auki käytävään. Mutta oma tila! 

Suihku ja iltapesu muutenkin ja tavaratsekkaus ja petiin.

2 kommenttia:

ArtojaSaara kirjoitti...

Tuntuu kyllä hurjalta, että kaikki majapaikat on täynnä!!!!Missä olet? Ajattelin että lähdet kävelemään Lissabonista, mutta kun et kuvannut Lissabonissa Caminon varrella olevaa Maailman Näyttelyalueen ihmeellistä arkkitehtuuria, niin ajattelin, että olet lähtenyt liikkeelle jostain muualta.

pappilanmummo kirjoitti...

Suoraan Lissabonin lentokentältä kävelin ensimmäiseen majapaikkaan.