Sivun näyttöjä yhteensä

12.4.2024

Eläimellinen päivä

 

Olisikohan tämä nimeltään riikinkukkokukka?
Kukkoja oli monessa paikassa alkumatkasta tänään ja ne kiekuivat kilpaa. 
Lähdin jo kuudelta kävelemään Azambujasta. Neljältä tuli herätys, kun iltainen mölykööri alkoi tehdä lähtöä caminolle. Illalla vielä klo 22-24 yksi nuori mies joko oksenteli tai ripuloi ja juoksi vessassa yhtenään.
Aamulla toki laitan kunnollisen aamupalan ja otan lääkkeet rauhassa, mutta nyt neljän jälkeen en saanut unta. Lähdin liikkeelle yhtäaikaa kuuden brasilialaisen kanssa. Matkalla toiset olivat välillä edellä, välillä jäljessä riippuen taukojen pitämisestä. 
Aikaisin aamulla auringon noustessa myös käki kukkui ja sepelkyyhkyn ja mustarastaan äänet kuuluivat monien muiden lintujen sirkuttaessa.
Lampaita oli iso lauma pellon reunassa. Isoniso navetta tuoksui ja lanta tuoksui muutenkin matkan varrella, kun sitä oli ajettu pelloille. Toistakymmentä hevosta oli laitumella ja pari pientä varsaakin.
Pienen pienet eläimet olivat koko pitkän matkan survottavissakin maassa tai kasvien rungoilla tai lehdillä.  Täällä on kotiloita paljon enemmän kuin koti-Suomessa. Muutama kymmen oli kiivennyt caminomerkillekin.

Pelloille tuotiin istutettavaksi taimia. Istuskonekin oli mutta en juuri parhaillaan nähnyt käytössä. Taimia ei tarvitse koulia, kun be ovat kasvamassa styroksilaatikoissa jokainen taimi omassa pienessä lokerossaan.
Päivän espresso ja lasillinen vettä kymmenen kilometrin taukopaikalla pikkukylässä maksoi vai 80 senttiä.
 Tämänpäiväinen caminoreitti kulki pitkän matkaa Tejojoen vartta. Kylien yläpuolelle oli rakennettu suojavallit, jos tulee tulva. Vallin ja joen välistä bongasin asioita, joita ei pitäisi ollakaan. Oli rakennettu jätteistä ns. tajoja, joissa asui aika isoja perheitä, todennäköisesti luvatta maassa llevia. 

Olen iloinen, että läksin vaeltamaan. Tämänpäiväinen taisi olla hieman liikaa. Askelmittari näyttää 51000 askelta ja 54 kilometrejäkin on.Azambujasta Santaremiin. Minun tarkoitukseni oli jäädä puolimatkaan, mutta paikalliset olivat lopettaneet sieltä alberget, joten kävelin Santaremiin. 
Aivan poikki olin, kun sain noustua tähän kaupunkiin aikamoisen mäen. Oli vielä hankkimista majapaikassakin. Lopulta tärppäsi N1Hostelista dormihuoneen paikka, alasängystä onneksi. 8 hengen huoneessa.Tämä on uudehko paikka ja niin hienot vempaimet ettei meinaa osata käyttää. 22€ eli aika kalliita nämä yöpymisdt ovat verrattuna edellisiin. 

2 kommenttia:

Puikoillanikin kirjoitti...

Huh, mitä askelmääriä. Tsemppiä jatkoon!

pappilanmummo kirjoitti...

Tällä jerralla pisin. Hankalaa kun repusta irtosi yksi remmi enkä saaanut sitä käsin korjattua.