Sivun näyttöjä yhteensä

16.4.2024

Vila do Condesta Marinhasiin


 Tänään lähdin taas aamulla aikaisin liikkeelle, koska muutamat makuusalista heräsivät tosi aikaisin. Aamupalan kävin keittiössä nauttimassa hiljaa  ennen lopullista tavaroiden kasaamista ja sängyn tyhjennystä. Klo 6.30 lähdin matkaan. Oli mukava nähdä roomalainen vesijohto auringonnousussa. Täällä Vila do Condessa sitä on säilynyt pitkältä matkalta. 

Olen vaeltanut yksin. Iltaisin sitten jutellut porukoiden kanssa, jotka vaihtuvat vielä aika usein. Olen voinut laulaa ääneen moneen kertaan päivän aikana tuota minulle rakasta vaellusvirttä Tule kanssani Herra Jeesus...

Nyt matka sujui aika juohevasti, noin viiden kilometrin välein pysähtelin. Jopa join espresson parin vesilasillisen sekä leivonnaisen kanssa eräässä kuppilassa. Muutoin nautin vettä pullosta ja usein banaania tms. evästä. 


Tuttua reittiä kuljin. Muistan tämän saman pulloharjapensaankin kuvanneesi aikaisemmin, kun kuljin kasvihuonekylän läpi. Oli kasvihuone toisensa vieressä nyt taimikasvattomana ja salaatti ja sipulimaina.


Kuljin osittain aivan rannalla taas näitä lautateitä pitkin. 

Jossakin vaiheessa olin jälleen kadottanut caminomerkit. Suunta oli kuitenkin oikea, joten kaivoin esille googlemapsin ja suunnan Faon sillalle. Ja kas merkitkin löytyivät. Sillalla oli remontti ja mahtavat autojonot. Kävelijöillä oli tilaa. 



Alapeti jälleen ja Marinhasissa tässä kunnallisessa Sao Miguel alberguessa. Messukin on tänään viereisessa Sao Miguel-kirkossa. 
Tänään valmistin taas päivän aterian itse, koska täällä on keittiö ja jopa kattiloita ja astioita. Jämäruokia vähän. Jos olisi ollut jauhoja, olisin voinut paistaa lettuja isollekin porukalle. Ehkä vielä matkan varrella...nyt kauppa kaukana, tullessa poikkesin sieltä evästä ostelemassa. 
Messussa oli 20 henkeä, 2 miestä, 4 arviolta 60- vuotiasta, joista 2 lasta äitinsä kanssa. Pappi varmaan yli 80. Mainio saarna Pyhästä Hengestä, vaikken muuta sanaa ymmärtänytkään. Pappi heilui ja huitoi ja käytti ääntään monipuolisesti. Vaikka menin siunattavaksi, sain kuitenkin ehtoollisleivän.

Nyt yöpuulle, mutta melujoukko on, kun pimeys ei ole vielä laskeutunut klo 20.30. Hyvää yötä: aamulla taas aikainen nousu!

Ei kommentteja: